Splitsingstekening

Bouwadvies & Tekenbureau Verharen

Wanneer een gebouw wordt opgedeeld in diverse (nieuwe) juridische eenheden, ontstaat het appartementsrecht. Door een notaris dient de splitsing worden vastgelegd in een splitsingsakte. 

Na het vaststellen van de akte, wordt de akte ingeschreven bij het Kadaster. Om geen afwijziging te ontvangen van het Kadaster is een duidelijke splitsingstekening een must.

Een splitsingstekening is het document waarmee iemand privégedeelte wordt beoordeeld. Dit document kan een hoop conflicten over rechten, plichten en verantwoordelijkheden voorkomen.

Wanneer een splitsingstekening nodig?

E

Benodigd bij de splitsingsakte welke wordt opgemaakt door notaris.

E

Bij iedere verbouwing binnen een appartementencomplex waarbij het woonopllervalk wordt uitgebreid en de splitsingsakte dient te worden aangepast.

E

Bij het splitsen van een gebouw in afzonderlijke juridische eenheden.

Splitsingsvergunning?

Wanneer een gebouw wilt splitsen dient u eerste te onderzoeken of splitsen mogelijk is. Iedere gemeente heeft daarin een apart beleid. Het is dus raadzaam dit bij uw eigen gemeente na te gaan. 

Een gemeente kan een splitsingsvergunning eisen en toezicht houden/controlen of de gesplitste vergunning voldoet aan de eisen in o.a. het Bouwbesluit. 

Splitsingtekening laten maken?

Wilt u een splitsingstekening laten maken, neem dan snel contact met op voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen?

Stuur ons uw wensen en/of aanvraag en u ontvangt van ons een geheel vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op!

Verharen Bouwadvies & Tekenbureau

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken over een van onze diensten? Neem gerust contact op! U kunt ook gebruik maken van onze chatfunctie rechtsonder!

Eikendonkplein 32

5215 XL ‘s-Hertogenbosch

KvK nummer: 73997358