Omgevingsvergunning aanvragen

Neem contact met ons op!

Omgevingsvergunning aanvragenEen omgevingsvergunning aanvragen? Wij helpen u er graag bij

Een aanbouw realiseren. Een dakkapel plaatsen. Wijzigingen aan een monumentaal pand doorvoeren. Wat u ook wilt bouwen of bewerkstelligen, soms heeft u er een vergunning voor nodig. De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimtes, natuur en milieu zijn tegenwoordig samengevoegd in de omgevingsvergunning. Hierdoor bent u in staat meerdere vergunningen aan te vragen gedurende één procedure.

De omgevingsvergunning vervangt onder andere de bouwvergunning, sloopvergunning, milieuvergunning en kapvergunning.

Aanvraag omgevingsvergunning

Twijfelt u of u een vergunning nodig heeft voor uw bouwproject? Bij Verharen Bouwadvies & Tekenbureau geven we u graag – geheel vrijblijvend – advies. Mocht u het aanvragen van de bouwvergunning liever uitbesteden, dan kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Wij regelen zowel de bouwtekeningen als de aanvraag van de bouwvergunning, zodat u na de afronding ervan zorgeloos kunt starten met het (laten) realiseren van uw wensen.

In veel gevallen heeft u een bouwvergunning nodig. Echter mag u in sommige gevallen vergunningsvrij bouwen. Wilt u hierover meer weten? We vertellen u er graag meer over.

Kosten en duur aanvraag omgevingsvergunning

De kosten voor een omgevingsvergunning zijn variabel. Er wordt door de gemeente gekeken naar het type bouw en de bouwkosten. Een aanvraag voor een bouwvergunning duurt maximaal 8 weken. Het is hierom verstandig de vergunning ruim van tevoren aan te vragen. Betreft het een monumentaal pand? De behandeltermijn is dan maximaal zes maanden.

Bouwvergunning aanvragen meer informatie

Zou u graag meer informatie ontvangen over het aanvragen van een bouwvergunning? Bij Verharen Bouwadvies & Tekenbureau zijn we u graag van dienst.

Neem geheel vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Offerte aanvragen?

Stuur ons uw wensen en/of aanvraag en u ontvangt van ons een geheel vrijblijvende offerte.